Gezelim Bilelim

Cafe Botanica – Anason Meyhane – Ankara

botanica cafe

Amerikan – Fransız karışımı olağanüstü dekorasyonu, 4 farklı konsepti ile Ankara’nın görülmeye değer cafelerinden Cafe Botanica…





Mekana adımımızı atıyoruz olağanüstü bir dekorasyon ilk önce dikkatimizi çekiyor. Fransız desen değil, Amerikan desen değil, ortaya ikisinin karışımı güzel bir harman çıkartmış mekanın sahibi Harun Bey.

Cafe Botanica, 4 adet konsepti barındırıyor bünyesinde; giriş kısmındaki yaz için muhteşem çiçeklerle bezeli bahçe gerçekten çok iç açıcı, fakat ocak ayının ortasında gittiğim için malesef bahçeden yararlanamadım, kısmet yaza diyorum… Diğer iki konsept bahçeden girilen aşağıda gördüğünüz kış bahçesi ve kapalı iç kısım. Giriş kapısı farklı olan arka tarafta da bir de meyhane kısmı var, bu meyhane kısmını ayrı bir yazımda anlatacağım çünkü fasıl vari bir tarzı var ve ayrı bir inceleme yazısını hakediyor.

Gitmeden önce Cafe Botanica’nın bu kadar kalabalık olacağını tahmin etmemiştim, kenar masalar çok daha güzel fakat yer sıkıntısı olduğu için orta masalardan birine oturdum, ayrıca ufak bir oda da masa ve sandalyelerle ortama uydurulmuş.

cafe botanica

botanica bahçe

Mekanda dekorasyon olduğu kadar ince ayrıntılar da okadar mekana güzellik katmış ki, her kısım ayrı ayrı incelemeye değer. Sayfanın alt kısmındaki galeriden bu ayrıntılara ulaşabilirsiniz. Yemeklere gelecek olursak çok geniş bir yemek menüsü malesef ki yok, kahvaltı, omletler, sandviçler, tostlar, ana yemekler, salatalar ve sandviçler mevcut, genelde benim tercihim olan wrap menüde yok. Seçimimizi “avcı usulu tavuk ızgara” ve “fettucini alfredo”‘dan yana yaptık.

 

botanica yemek

botanica yemek 2

ccafebotanica

 

Fettucini alfredo pek ahım şahım değildi fakat avcı usulu tavuk ızgara gerçekten çok lezzetliydi. Ayrıca yemek sunumları, diğer masalara giden yemekleri de görmemden ötürü rahatlıkla söyleyebilirim ki oldukça ilgi çekiciydi. Yemek sunumlarının yanısıra çatal bıçakların dantelli örtüler içinde gelmesi de oldukça zevkli bir işletmecilik olduğunu gösteriyor bize.

ccafebotanica4

Ertesi günkü ziyaretimde ise sabah kahvaltısını denedim. Çok zengin bir kahvaltı olduğunu söyleyemem fakat kullanılan öğünler gerçekten çok kaliteli, özellikle beyaz peynir(inek) gerçekten harikaydı. Fakat yemekten ziyade bence mekanın ana konsepti “şarap – peynir” ikilisine uygun. Nedenini soracak olursanız mekanın iç kısmı çok karanlık, ışıklar romantik bir ortam sağlamak üzere oldukça kısık, zaten içerideki kalabalığı inceleyecek olursanız çoğunda şarap – peynir olduğunu göreceksiniz. Gerçekten özellikle Tunalı civarlarındaysanız Filistin Caddesi’ni tercih etmektense Cafe Botanica oldukça güçlü bir alternatif. Fiyatlarına bakacak olursak rakiplerine oranla “fazlasıyla” uygun olduğunu söyleyebilirim. Örneğin fettucini alfredo 10TL, avcı usulü tavuk 13TL, kahvaltı 12TL ki eşdeğer cafelere bakacak olursak bu fiyatlara salata bile zor yiyebiliyoruz. Servisi de kalabalık olmasına rağmen son derece hızlı.



Mekanın eksilerinden biri malesef ki konumu. Yokuşta cafe olmayacağı fikrini savunuyuorum ben, düz ayak olması hem mekan için hem müşteri için önemli. Cafe Botanica da Tunalı’nın bir yukarı paralelini ikiye ayıran sokaklardan birinde yer alıyor. Bir diğer taraftan bu handikapını otoparkının olması ile kapatıyor. Yürüyerek gitmeye üşendisyseniz ve aracınız varsa rahatlıkla Cafe Botanica’ya gidip otoparkına aracınızı bırakabilirsiniz. En sinir olduğum ve malesef ki tüm lüks cafelerde bulunan vale hizmeti de yok, kendiniz gönül rahatlığıyla arabanızı park edebilirsiniz (şahsen hiçbir valeye arabamı emanet etmem).

Mekanın arka kısmına geçtiğimizde ise bizi tamamen farklı bir meyhane konsepti bekliyor. Anason kısmı , cafe kısmına göre biraz daha ufak fakat çok sempatik. Burada envai çeşit meze ve özellikle çok lezzetli bir yaprak ciğer bulacaksınız. Bunun dışında yine her meyhanede olduğu gibi ara sıcaklar, kalamar, karides yer almaktadır. Ana Yemeklerde ise özellikle bonfile tavsiye ederim, çok az yerde yiyebileceğiniz lezzette bir bonfile yapılıyor.

İçkilerinizi bitiremediğiniz takdirde ise , üstlerine isminizi yazıyorlar ve birdahaki ziyaretinize kadar saklıyorlar. Mekanın sigara içilen ve sigara içilmeyen bölümleri de mevcut, buda seçici müşteriler için bir tercih sebebi oluyor.

Eğer yemeğinizi kısık sesle ve ruhunuzu okşayacak biçimde çalan bir pikap eşliğinde yemek ve içkinizi yudumlamak istiyorsanız, Anason Meyhane gerçekten çok nezih ve temiz. Buradaki bir diğer önemli husus ise, gitmeden birkaç gün önceden rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederim, genelde yer bulmak oldukça zor oluyor.

Sonuç olarak Cafe Botanica gerçekten Ankara’da gördüğüm en kendine has ve zevkli tarzı olan cafelerden biri, ve kesinlikle gidilmeye değer. Özellikle çok bilindik Filistin Caddesi cafelerine alternatif arıyorsanız Cafe Botanica isteklerinizi fiyat-performans olarak fazlasıyla karşılayacak. Ankara’da yaşamını sürdüren herkesin (genç/yaşlı) en az bir kere ziyaret etmesini tavsiye ediyorum.

Puanlama

                     Ambiyans    : yildizyildizyildizyildizyildiz (++ olağanüstü)

Yeme          : yildizyildizyildizyildizyokyildiz

İçme           : yildizyildizyildizyildizyildiz

Servis         : yildizyildizyildizyildizyildiz

Konum        : yildizyildizyildizyokyildizyokyildiz





 

Adres:

Billur sokak No:7 , Kavaklıdere

(Kısa Tarif: Café des Cafés’in olduğu köşeden yukarı  doğru çıkan sokağı devam edip Albino Otel’i geçtikten sonra ilk sağa döndükten sonra biraz daha ilerleyince karşınıza yol ayrımı çıkıyor, sol taraftan yokuş yukarı devam ederseniz hemen solda.)

Telefon: 0312 466 60 89

cafebotanica

Bu Yazıyı Paylaş: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin